ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Pomidory nadziewane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe i smaczne.Doskonałe na przekąskę lub przystawkę do obiadu.

Pomidory nadziewane

Składniki:

Pomidory nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane
Skroić wierzchołki umytych pomidorów,wyjąc łyżeczką pestki z częścią miąższu. Połączyć groszek,pokrojoną w kostkę parówkę,jaja,majonez,sól i pieprz.Przygotowaną pastą napełnić (z czubkiem) wydrążone pomidory,na wierzchu ułożyć po krążku cebuli i przykryć delikatnie ściętym krążkiem tak,aby z boków widać było nadzienie. Posypać natką pietruszki ewentualnie pokrojoną w kostkę cebulą. Podawać na ozdobionym sałatą i kiszonymi ogórkami talerzu.