kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Pomidory nadziewane kaszą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na pomidory z kaszą

Pomidory nadziewane kaszą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidory nadziewane kaszą

 

  • 4 duże pomidory
  • 1 torebka kaszy
  • 10 dag żółtego sera
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane kaszą
Kaszę ugotuj w słonej wodzie. Pomidory umyj o odkroj wierzchy. Ze środka wyjmij miąższ i pokroj na mniejsze części. Żółty ser zetrzyj na tarce. Pietruszkę umyj i pokroj na drobno. Cebulę obierz, pokroj w kosteczkę i podsmaż na maśle. Gdy cebula będzie miała złoty kolor, dodaj ugotowana kaszę, żółty ser, miąższ z pomidorów i połowę natki pietruszki. Po 2 minutach zdejmij z ognia. Napełnij farszem puste pomidory. Pozostałą częścią pietruszki posyp pomidory.
Pomidory nadziewane kaszą
Kaszę ugotuj w słonej wodzie. Pomidory umyj o odkroj wierzchy.
Pomidory nadziewane kaszą
Ze środka wyjmij miąższ i pokroj na mniejsze części. Żółty ser zetrzyj na tarce. Pietruszkę umyj i pokroj na drobno.
Pomidory nadziewane kaszą
Cebulę obierz, pokroj w kosteczkę i podsmaż na maśle. Gdy cebula będzie miała złoty kolor, dodaj ugotowana kaszę, żółty ser, miąższ z pomidorów i połowę natki pietruszki. Po 2 minutach zdejmij z ognia.