Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Pomidory nadziewane pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomidory nadziewane pasztetem to niecodzienna przystawka o ciekawym smaku.

Pomidory nadziewane pasztetem

Składniki:

Pomidory nadziewane pasztetem

 

  • 2 porcje:
  • 4-5 pomidorów
  • 1 puszka pasztetu
  • 2 jajka na twardo
  • koniak
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane pasztetem
Pomidory przekroić, wdrążyć środki i posolić wewnątrz. Do nadzienia potrzebny będzie pasztet zmieszany z posiekanymi jajkami i zieloną pietruszką. Można dodać do masy kilka kropel koniaku i posolić. Napełnić tym pomidory i wstawić do lodówki przed podaniem.