Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pomidory nadziewane sałatką z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawy sposób na przystawkę

Pomidory nadziewane sałatką z makreli

Składniki:

Pomidory nadziewane sałatką z makreli

 

  • 8 szt pomidory,
  • 30 dag makrela wędzona,
  • 5 szt cebula dymka,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 3 szt jajka na twardo,
  • 3 łyżki majonez,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane sałatką z makreli
Pomidory umyć, odciąć piętki, wydrążyć miąższ. Makrelę oczyścić z ości, rozgnieść widelcem, dodać posiekaną cebulkę razem ze szczypiorem, pokrojone w kostkę jajka, drobno posiekany czosnek. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku. Przygotowanym nadzieniem napełnić wydrążone pomidory. Podawać z pieczywem.

Tagi:

jajko jajka