Sposób przygotowania:
Pomidory pieczone
Skroić 1/3 wielkości pomidora, wyjąć miąższ i przetrzeć na sitku.
Cebulę obrać, drobno pokroić, czosnek obrać i zmiażdżyć w prasce do czosnku. Roztopić masło zeszklić cebulę, czosnek i miąższ wyjęty z pomidorów, jeszcze chwilkę smażyć na wolnym ogniu. Zdjąć z ognia, przestudzić wbić jajka, dodać bułkę tartą, drobno posiekany koperek, wymieszać. Pomidory oprószyć solą i pieprzem a następnie napełniać farszem. Pomidory przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w piekarniku.
Cebulę obrać, drobno pokroić, czosnek obrać i zmiażdżyć w prasce do czosnku. Roztopić masło zeszklić cebulę, czosnek i miąższ wyjęty z pomidorów, jeszcze chwilkę smażyć na wolnym ogniu. Zdjąć z ognia, przestudzić wbić jajka, dodać bułkę tartą, drobno posiekany koperek, wymieszać. Pomidory oprószyć solą i pieprzem a następnie napełniać farszem. Pomidory przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w piekarniku.