kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Pomidory po andaluzyjsku 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomidory umyć, pokrajać w niezbyt grube plastry, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min.

Pomidory po andaluzyjsku 2

Składniki:

Pomidory po andaluzyjsku 2

 

Sposób przygotowania:

Pomidory po andaluzyjsku 2
Pomidory umyć, pokrajać w niezbyt grube plastry, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. , odsączyć. Tłuszcz rozgrzać, smażyć partiami pomidory z obu stron, układać w płaskim naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Mąkę przesiać do naczynia, połączyć z żółtkami i mlekiem, dokładnie wyrobić, wymieszać z ubitą pianą z białek i posiekaną natką pietruszki; doprawić, zalać pomidory i zapiec w gorącym piekarniku.