Sposób przygotowania:
Pomidory smażone w stylu pensylwańskim
Na patelni grillowej lub w tosterze szykujemy tosty lub pokrojoną bagietkę. Gorące tosty lub bagietkę smarujemy rozkrojonym ząbkiem czosnku.
Na patelni rozpuszczamy masło. Pomidory kroimy w plastry i obtaczamy je w mące. Smażymy na złoty kolor na maśle, pod koniec smażenia oprószamy je solą i pieprzem.
Usmażone pomidory wykładamy na tostach lub kromeczkach bagietki. Na patelnię wlewamy śmietanę kremówkę, doprawiamy ją do smaku sola, pieprzem (ewentualnie odrobiną cukru ) i gotujemy około 4 minut.
Gotowym sosem śmietanowym polewamy tosty ze smażonym pomidorem, posypujemy je posiekaną natką pietruszki i serwujemy od razu.
Na patelni rozpuszczamy masło. Pomidory kroimy w plastry i obtaczamy je w mące. Smażymy na złoty kolor na maśle, pod koniec smażenia oprószamy je solą i pieprzem.
Usmażone pomidory wykładamy na tostach lub kromeczkach bagietki. Na patelnię wlewamy śmietanę kremówkę, doprawiamy ją do smaku sola, pieprzem (ewentualnie odrobiną cukru ) i gotujemy około 4 minut.
Gotowym sosem śmietanowym polewamy tosty ze smażonym pomidorem, posypujemy je posiekaną natką pietruszki i serwujemy od razu.