Patrycja&Ola

Patrycja&Ola

Kucharz
[Przepisów: 12]

Pomidory z mozarellą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

potrawa z kuchni włoskiej

Pomidory z mozarellą

Składniki:

Pomidory z mozarellą

 

Sposób przygotowania:

Pomidory z mozarellą
1. Umyte pomidory wraz z serem mozarellą pokroić w plasterki. 2. Ułożyć plasterki pomidora i sera w wachlarzyk na dwóch talerzach. 3. Kilka listków bazylii zostawić, resztę drobno posiekać i posypać nią ser. Doprawić ser solą oraz pieprzem i pokropić oliwą z oliwek. Całość udekorować listkami bazylii. Rada: Jeśli chcemy, aby danie było bardziej pikantne, możemy je dodatkowo pokropić octem z niecierpka. Smacznego.