mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pomidory z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, lekka przekąska z pomidorów

Pomidory z parmezanem

Składniki:

Pomidory z parmezanem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory z parmezanem
Pomidory parzę wrzątkiem, obieram ze skórki, kroję w mniejsze kawałki. Oprószam solą i pieprzem i odstawiam.
Listki bazylii myję pod bieżącą wodą, osuszam, następnie drobno siekam.
Posypuję kawałki pomidorów posiekaną świeżą bazylią. Skrapiam po całości oliwą i mieszam delikatnie.
Posypuję po wierzchu startym parmezanem. Wstawiam na około pół godziny do lodówki do schłodzenia.