Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pomidory z pastą z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pomidory umyj, przekrój na połówki, łyżeczką wydrąż miąższ. Tuńczyka rozgnieć widelcem.

Pomidory z pastą z tuńczyka

Składniki:

Pomidory z pastą z tuńczyka

 

  • 4 duże pomidory
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • jogurt naturalny
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • łyżka musztardy
  • łyżeczka chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki szczypiorku

Sposób przygotowania:

Pomidory z pastą z tuńczyka
Pomidory umyj, przekrój na połówki, łyżeczką wydrąż miąższ. Tuńczyka rozgnieć widelcem. Tuńczyka połącz z jogurtem naturalnym i śmietaną. Dodaj musztardę i chrzan, połącz ze sobą wszystkie składniki. Szczypiorek drobno posiekaj, odłóż łyżkę,a resztę dodaj do pasty. Nafaszeruj pomidory i posyp resztą szczypiorku.

Tagi:

sosy