Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pomidory zapiekane z jajkami i serem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szczypiorek czosnkowy można zastąpić czosnkiem granulowanym i posiekanym szczypiorkiem popularnym.

Pomidory zapiekane z jajkami i serem.

Składniki:

Pomidory zapiekane z jajkami i serem.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory zapiekane z jajkami i serem.
Pomidory umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, odciąć piętki, łyżeczką usunąć miąższ. Każdy pomidor wewnątrz posypać posiekanym szczypiorkiem czosnkowym lub czosnkiem granulowanym. Do środka każdego pomidora włożyć po plasterku żółtego sera i wbić po jednym surowym jajku. Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 180 stopni do momentu aż jajka się zetną. Podawać z pieczywem.