KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Por nadziewany łososiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Por nadziewany łososiem .

Por nadziewany łososiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Por nadziewany łososiem

 

  • kilka ruloników z pora,
  • 50 gr surowego lub wędzonego łososia,
  • 1/4 łyżeczki musztardy francuskiej,
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku,
  • zielenina do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Por nadziewany łososiem
Łososia kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i musztardą. Ruloniki z pora nadziewamy mieszanką z łososia . Talerz dekorujemy zieleniną, najlepiej pasuje koperek, szczypiorek lub inne, zieloną dekorację układamy starannie na talerzu, następnie układamy ruloniki , przyozdabiamy je kaparami i ikrą z dodatkiem wasabi. Do dania podajemy różowe, wytrawne, musujące wino. Smacznego.
Por nadziewany łososiem
Por gotowy do krojenia i wydrazania
Por nadziewany łososiem
Przykladowy rulonik z pora oczekujacy na nadzienie
Por nadziewany łososiem
Nadziewamy ruloniki mieszanka z lososia

Tagi:

sosy