mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Por z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka do obiadu.

Por z kapustą pekińską

Składniki:

Por z kapustą pekińską

 

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 zielone ogórki
  • 1 mały por
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Por z kapustą pekińską
Na początku umytą i osuszoną kapustę pekińską poszatkować na cienkie paseczki. Ogórki zielone obrać obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki.Dodać do kapusty. Gdy puszczą sok, odcisnąć i dodać do kapusty. Ogórki kiszone obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę. Por umyć i pokroić w cienkie krążki. Szczypiorek opłukać,osuszyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać.Następnie do smaku doprawić solą i pieprzem i połączyć z majonezem.
Przed podaniem surówkę należy schłodzić w lodówce.Najlepiej zjeść surówkę tego samego dnia, w którym została przygotowana.Smacznego.

Tagi:

kapusta