Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Porkolt aromatyczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo aromatyczne mięso wołowe z papryką i pomidorami z puszki.

Porkolt aromatyczny

Składniki:

Porkolt aromatyczny

 

Sposób przygotowania:

Porkolt aromatyczny
Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone mięso i podsmażyć razem do zrumienienia. Dodać pokrojoną w paski paprykę i nadal smażyć cały czas mieszając.
Gdy mięso i warzywa się podsmażą, dodać do nich pomidory z puszki razem z sosem i 2 szklankami gorącej wody. Dusić tak długo aż mięso zmięknie. Doprawić do smaku, posypać natką.

Smacznego!

Tagi:

wołowina