zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2319]

Porosołowa patelnia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli zostanie Wam rosół i makaron nie wyrzucajcie go, zróbcie takie szybkie danie jakim jest po rosołowa patelnia.

Porosołowa patelnia

Składniki:

Porosołowa patelnia

 

  • 200 g gotowanego mięsa z kurczaka
  • 350 g ugotowanego makaronu krajanka
  • 2 marchewki z rosołu
  • 1/4 szk rosołu
  • 1 cebula
  • 250 g pieczarek
  • 150 g żółtego sera
  • 4 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 szk posiekanej natki pietruszki
  • do smaku :
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • ostra papryka
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Porosołowa patelnia
Pieczarki i cebulę pokroić a potem usmażyć na patelni dodając 2 łyżki oleju. Następnie dodać część posiekanej natki pietruszki oraz pokrojona marchewkę, cząstki mięsa z rosołu a także makaron i przyprawy.

Wszystko smażyć przez kilka minut, dodać starty na tarce ser, wymieszać i wlać rosół.

Na wierzchu dania zrobić 4 wgłębienia i do każdego wbić jajko, posolić i posypać resztą natki.

Zakryć patelnię pokrywką i smażyć do momentu aż białka jajek się zetną a potem podawać na gorąco.  

Tagi:

makaron danie