Monika94

Monika94

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa smakuje wszystkim :)

Porowa

Składniki:

Porowa

 

  • 2 l wody
  • 2 skrzydełka
  • niewielki korzeń pietruszki
  • odrobina selera
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 średnie pory
  • 1 duża marchewka
  • liść laurowy,ziele angielskie
  • sól,pieprz do smaku
  • grzanki
  • masło do smarzenia
  • śmietana do zabielania

Sposób przygotowania:

Porowa
Do wody wrzucamy:skrzydełka, ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową, pietruszkę, selera oraz marchewkę i gotujemy rosół. Pora kroimy w plastry i smażymy na maśle z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy rosołek będzie gotowy wybieramy z niego wszystkie warzywa a ze skrzydełek wybieramy mięsko i wrzucamy do blendera razem z porem i odrobiną wywaru. Jeśli wszystko jest pięknie zmiksowane z powrotem wlewamy do wywaru i zabielamy śmietanką. Podajemy z grzankami.Smacznego!:)

Tagi:

pory