mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Porowa wg mitofri

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa na każdą porę roku.

Porowa wg mitofri

Składniki:

Porowa wg mitofri

 

Sposób przygotowania:

Porowa wg mitofri
W garnku roztopić masło. Pory umyć i pokroić w plasterki. Cebulę także. Wrzucić do garnka. Dusić przez ok. 15 minut do miękkości na niewielkim ogniu. Następnie dodać bulion i pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość gotować przez ok. 15 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i doprawić zupę solą i pieprzem. Lekko przestudzoną zupę zabielić śmietaną (po dodaniu do gorącej śmietana się zważy). Smacznego.

Tagi:

pory