Sposób przygotowania:
Portugalskie Kau Kau
Fasolę opłukać, zalać wrzącą wodą i odstawić na co najmniej 1 godzinę.
Następnie dodać pokrojone w kostkę cebulę i kiełbasę, posolić i gotować ok. 50 minut.
Natępnie dodać pokrojone w kostkę marchew i brukiew i gotować pół godziny.
Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę oraz sos pomidorowy i wodę i gotować ok. 45 minut.
Podać z chlebem lub jako dodatek do drugiego dania.
Następnie dodać pokrojone w kostkę cebulę i kiełbasę, posolić i gotować ok. 50 minut.
Natępnie dodać pokrojone w kostkę marchew i brukiew i gotować pół godziny.
Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę oraz sos pomidorowy i wodę i gotować ok. 45 minut.
Podać z chlebem lub jako dodatek do drugiego dania.