wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Pory faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Faszerowanie to sposób, aby wyczarować oryginalną i atrakcyjną potrawę.

Pory faszerowane

Składniki:

Pory faszerowane

 

  • majonez
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 200 g białego pora
  • 1 makrela wędzona
  • 1 cebula
  • pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pory faszerowane
Pora pokroić na kawałki 2 cm i gotować przez około 10-15 minut w bulionie. Odsączyć i delikatnie wyjąć środki. Makrelę obrać z ości. Cebule ze szczypiorkiem oczyścić, posiekać i połączyć z makrelą. Dodać majonez.Doprawić do smaku. Farszem napełnić kawałki pora. Smacznego.