SUPERPRZEPIS

Pory faszerowane mięsem mielonym

  • przejs
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Pory faszerowane mięsem mielonym Więcej zdjęć (3)

Kolejny z moich "faszerowanych " eksperymentów :) Faszerowane pory są boskie!

Składniki:

Pory faszerowane mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Pory faszerowane mięsem mielonym
Pory myjemy. Odcinamy zielone ich części. Gotujemy pozostałe, białe części porów, na parze, około 5 minut. Odsączamy pory z nadmiaru wodu, najlepiej na sicie. Wydrążamy ich środki. Cebulę obieramy, siekamy drobno i posmażamy na oleju, Mięso mielone mieszamy z podsmażoną cebulka, rozciśniętym czosnkie, posiekana natką pietruszki oraz przyprawami. Faszerujemy pory tak przygotowanym mięsem. Następnie panierujemy je w mące oraz rozbełtanym jajku. Podsmażamy na patelni na złoty kolor, po czym przekładamy do rondelka, podlewamy niewielką ilością wody -z dodatkiem soku z cytryny0i dusimy tak około kwadransa.
Pory faszerowane mięsem mielonym
Pory najpierw podgotowujemy chwilę na parze.
Pory faszerowane mięsem mielonym
następnie faszerujemy je mięsem mielonym