Sposób przygotowania:
Porzeczkowe ciasto z białą polewą
Margarynę wyjmujemy z lodówki godzinę wczesniej wkładamy do dużej miski,wsypujemy cukier i ucieramy mikserem na puszystą masę ,następnie nie przerywając ucierania wbijamy po jednym jajku aż do skończenia.Następnie dodajemy śmietanę oraz dzem z czarnej porzeczki lub całe owoce,mogą byc mrożone,mieszamy. Mąkę pszenną połaczyć z kakao i proszkiem dodać do masy i dokładnie wymieszać. Ciasto jest dosyć gęste.Tak przygotowane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem pergaminowym formy keksowej wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy 45-50 minut w temp 180*-do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawić ciasto na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Po całkowitym wystudzeniu polać gotową białą polewą. Smacznego życzę:)
edytaha
2milutka
Proste, wilgotne i smaczne,polecam na popołudniową labę;)