Sposób przygotowania:
Porzeczkowiec z chudym serkiem
Składniki polewy wrzucić do garnka, zagotować i wystudzić. Na ciasto oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać, delikatnie mieszając, po jednym żółtku. Cienkim strumieniem wlewać zimną polewę. Nie przerywając ucierania. Dobrze wymieszać, a następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszać dokładnie ciasto i wylać na blaszkę.
Piec około 35 minut w temp. 180st C.
Ciasto ostudzić i przekroić wzdłuż na pół.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo oba rodzaje sera i dokładnie wymieszać. Spodnią cześć ciasta wysmarować połową dżemu. Na to ułożyć masę serową i przykryć drugim plackiem. Posmarować go resztą dżemu.
Kremówkę ubić z cukrem. Pod koniec dodać mixy.
Wyłożyć na wierzch ciasta. Wyrównać powierzchnię i posypać kakao.
Włożyć do lodówki.
Piec około 35 minut w temp. 180st C.
Ciasto ostudzić i przekroić wzdłuż na pół.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać stopniowo oba rodzaje sera i dokładnie wymieszać. Spodnią cześć ciasta wysmarować połową dżemu. Na to ułożyć masę serową i przykryć drugim plackiem. Posmarować go resztą dżemu.
Kremówkę ubić z cukrem. Pod koniec dodać mixy.
Wyłożyć na wierzch ciasta. Wyrównać powierzchnię i posypać kakao.
Włożyć do lodówki.