ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Czerwony porzeczkowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto niby kruche ale z drożdżami. Kwaskowate dzięki porzeczkom i jednocześnie słodkie od piany :)

Czerwony porzeczkowiec Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwony porzeczkowiec

 

Sposób przygotowania:

Czerwony porzeczkowiec
Make przesiać, dodać posiekana margarynę, cukier puder, pokruszone drożdże i 4 żółtka. Całość zagnieść. Rozwałkować i wyłożyć na blachę do pieczenia (można wysmarować margaryną, a można piec na papierze pergaminowym), nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Gdy ciasto sie zarumieni, wyjąć i lekko posypać bułką tartą i wyłożyć owoce. Ubić pianę z białek i cukru i położyć na owoce. Wlożyć do piekarnika. Gdy piana sie zarumieni wyjąć ciasto i zjeść (ja lubię gorące :) )
Czerwony porzeczkowiec
Wszystkie składniki połączyłam ze sobą
Czerwony porzeczkowiec
Zagniatałam używając malaksera bo szybciej
Czerwony porzeczkowiec
Na podpieczone ciasto dałam czyste porzeczki
Czerwony porzeczkowiec
Na wierzch piana z cukrem i wszystko do pieca