Sposób przygotowania:
Porzeczkowiec 5
Ciasto:
Ubić białka z cukrem, dodając po jednym żółtku, wlać ostudzoną polewę i dobrze zmiksować , wsypać mąkę proszkiem i sodą. Piec 50 min. 170°C
Masa serowa: masło utrzeć z cukrem, następnie dodawać po łyżce sera.
Masa śmietankowa: Śmietanę schłodzić i ubić dodając cukier i „śmietan-fix” Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na pół.
Na jednej połowie rozsmarować dżem porzeczkowy, na dżem masę serową położyć drugą część ciasta i posmarować dżemem i na to masa śmietankowa.
Ubić białka z cukrem, dodając po jednym żółtku, wlać ostudzoną polewę i dobrze zmiksować , wsypać mąkę proszkiem i sodą. Piec 50 min. 170°C
Masa serowa: masło utrzeć z cukrem, następnie dodawać po łyżce sera.
Masa śmietankowa: Śmietanę schłodzić i ubić dodając cukier i „śmietan-fix” Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na pół.
Na jednej połowie rozsmarować dżem porzeczkowy, na dżem masę serową położyć drugą część ciasta i posmarować dżemem i na to masa śmietankowa.