Sposób przygotowania:
Porzeczkowy rarytas
(**) Z podanych produktów szybko zarobić ciasto zawinąć w folię i włożyć na 2godziny do lodówki.
Porzeczki wypłukać, osączyć na sicie. Migdały łupione zemleć. Żółtka połączyć z połową cukru utrzeć na pulchną masę dodać migdały. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem i połączyć z masą zółtkową. Dodać owoce lekko przemieszać.
Tortownicę wysmarować i wylepić ciastem dno i boki tortownicy ponakłówać widelcem podpiec na złoto w 200stopni.
Na Cieście rozłożyć masę porzeczkową wstawić ponownie do piekarnika na 30minut.
Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy po 5minut, ostudzone posypać cukrem pudrem lub polewą.
Porzeczki wypłukać, osączyć na sicie. Migdały łupione zemleć. Żółtka połączyć z połową cukru utrzeć na pulchną masę dodać migdały. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem i połączyć z masą zółtkową. Dodać owoce lekko przemieszać.
Tortownicę wysmarować i wylepić ciastem dno i boki tortownicy ponakłówać widelcem podpiec na złoto w 200stopni.
Na Cieście rozłożyć masę porzeczkową wstawić ponownie do piekarnika na 30minut.
Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy po 5minut, ostudzone posypać cukrem pudrem lub polewą.