Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Porzeczkowy rarytas

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne ciasto z porzeczkami.

Porzeczkowy rarytas

Składniki:

Porzeczkowy rarytas

 

 

 

Sposób przygotowania:

Porzeczkowy rarytas
(**) Z podanych produktów szybko zarobić ciasto zawinąć w folię i włożyć na 2godziny do lodówki.



Porzeczki wypłukać, osączyć na sicie. Migdały łupione zemleć. Żółtka połączyć z połową cukru utrzeć na pulchną masę dodać migdały. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem i połączyć z masą zółtkową. Dodać owoce lekko przemieszać.

Tortownicę wysmarować i wylepić ciastem dno i boki tortownicy ponakłówać widelcem podpiec na złoto w 200stopni.

Na Cieście rozłożyć masę porzeczkową wstawić ponownie do piekarnika na 30minut.

Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy po 5minut, ostudzone posypać cukrem pudrem lub polewą.

Tagi:

jajko jajka