Sposób przygotowania:
Kapusta z grochem i grzybami
Cały groch po namoczeniu gotujemy do miękkości (ale nie rozgotować).
Po ugotowaniu odlać wodę.
Osobno, gotujemy poszatkowaną kapustę kiszoną.
Jeżeli kapusta jest zbyt kwaśna przepłukać zimną wodą.
Kapustę gotujemy do miękkości razem z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim.
Grzyby suszone moczymy całą noc a następnie gotujemy około 20 minut.
Po tym czasie dodajemy grzyby do gotującej kapusty.
Na maśle podsmażamy obraną , pokrojoną cebule i pokrojone ząbki czosnku.
Kapustę po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy ugotowany groch oraz podsmażoną cebulkę z czosnkiem.
Doprawiamy do smaku przyprawami i dokładnie mieszamy.
Po ugotowaniu odlać wodę.
Osobno, gotujemy poszatkowaną kapustę kiszoną.
Jeżeli kapusta jest zbyt kwaśna przepłukać zimną wodą.
Kapustę gotujemy do miękkości razem z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim.
Grzyby suszone moczymy całą noc a następnie gotujemy około 20 minut.
Po tym czasie dodajemy grzyby do gotującej kapusty.
Na maśle podsmażamy obraną , pokrojoną cebule i pokrojone ząbki czosnku.
Kapustę po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy ugotowany groch oraz podsmażoną cebulkę z czosnkiem.
Doprawiamy do smaku przyprawami i dokładnie mieszamy.
gusia1000