Sposób przygotowania:
Poświąteczna zupa jarzynowa
Ćwiartki kurczaka myjemy pod zimną wodą, przekładamy do garnka i zalewamy ok 2 litrami wody. Na wolnym ogniu, pod przykryciem, doprowadzamy do wrzenia. Marchewki i pietruszki myjemy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach. pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. groszek wyjmujemy z zamrażalnika aby lekko odtajał. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Seler, pora i obraną cebulę zostawiamy w całości. Kiedy mięsny wywar zacznie wrzeć wrzucamy starte warzywa oraz cebulę, pora i selera. Wolno gotujemy 35 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso, a wrzucamy groszek i pieczarki. Gotujemy jeszcze ok 25 minut. na koniec wrzucamy makaron i gotujemy wszystko razem ok 5 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym lub śmietaną.