jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Potrawa rybacka pachnąca ziołami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nieco trudna, ale bardzo pyszna potrawa rybna

Potrawa rybacka pachnąca ziołami

Składniki:

Potrawa rybacka pachnąca ziołami

 

  • 60 dag filetów z dorsza ( albo innej nietłustej ryby)
  • 3 łyżki oleju
  • 2-3 cebule
  • 8 dużych ziemniaków
  • puszka pomidorów bez skórki w zalewie
  • pęczek zielonej pietruszki (albo łyżeczka świeżych listków tymianku)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Potrawa rybacka pachnąca ziołami
Dorsza pokrój na nieduże kawałki. Cebule obierz, pokrój w półksiężyce. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, zrumień. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w półplastry. Dodaj do cebuli, podsmaż razem 10-15 minut. Oprósz sola i pieprzem, dodaj osączone i pokrojone w spore kawałki pomidory z puszki oraz pokrojone filety. Duś razem na małym ogniu 15minut, mieszając od dna. Kiedy ziemniaki będą juz zupełnie miękkie, rozłóż potrawę na talerze, posyp posiekaną zieloną pietruszką albo listkami tymianku. Smacznego !

Tagi:

ryba ryby beza bezy