Sposób przygotowania:
Potrawa wiejska
Pikle osaczyć zalewę zostawić Rozgrzać tłuszcz Zasmażyć na nim mąkę wlać zalewę z pikli i 1 szklankę wody dodać rosół Gotować na małym ogniu ok. 5 minut Kiełbasę kroić na małe paseczki Cebulę w dużą kostkę Pomidory na cztery bez pestek Pikle na drobne kawałeczki Olej rozgrzać mocno podsmażyć kiełbasę cebulę Dodać pomidory pikle .Chwilę podsmażyć Dodać zasmażkę Siekaną pietruszkę połączyć ze śmietaną Dodać do potrawki Nie gotować Doprawić pikantnie solą pieprzem cukrem
Babciagramolka
Po drugie co rozumiesz pod nazwą pikle ? jakie warzywa w skład wchodzą bo znam bardzo różne rodzaje pikli i nie wszystkie by sie tu nadawały.
Piszesz o doprawianiu solą , cukrem i pieprzem - a co z majerankiem ?
To masz na myśli pisząc ,,...Pomidora na cztery bez pestek ..." ? Pokroić pomidory na ćwiartki usówająs jednocześnie z nich pestki ?