aniol1984

aniol1984

Kucharz
[Przepisów: 14]

Potrawa wiejska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepiej smakuje podane z ryżem

Potrawa wiejska

Składniki:

Potrawa wiejska

 

  • 40 dkg szynkowej kiełbasy
  • 40 dkg pomidorów
  • 15 dkg ¾ pojemnika kwaśnej śmietany
  • 1 słoik mieszanych pikli 330 ml
  • 1 i ½ szklanki mleka 1 łyżka mąki
  • 1 duża cebula 1 łyżka masła ew margaryny
  • 1 łyżeczka granulowanego rosołu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • troszkę majeranku sól pieprz biały cukier

Sposób przygotowania:

Potrawa wiejska
Pikle osaczyć zalewę zostawić Rozgrzać tłuszcz Zasmażyć na nim mąkę wlać zalewę z pikli i 1 szklankę wody dodać rosół Gotować na małym ogniu ok. 5 minut Kiełbasę kroić na małe paseczki Cebulę w dużą kostkę Pomidory na cztery bez pestek Pikle na drobne kawałeczki Olej rozgrzać mocno podsmażyć kiełbasę cebulę Dodać pomidory pikle .Chwilę podsmażyć Dodać zasmażkę Siekaną pietruszkę połączyć ze śmietaną Dodać do potrawki Nie gotować Doprawić pikantnie solą pieprzem cukrem