agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

potrawa z kapusty i boczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

potrawa z kapusty i boczku

potrawa z kapusty i boczku

Składniki:

potrawa z kapusty i boczku

 

 

Sposób przygotowania:

potrawa z kapusty i boczku
Kapustę oczyścić, pokroić na cztery części, zalać wrzątkiem, posolić i gotować przez pięć minut. Cebulę oczyścić, drobno pokroić i dusić na boczku w rondlu. Kapustę osączyć, ułożyć w rondlu z cebulą i boczkiem. Oczyszczoną marchew pokroić w plasterki i dodać do kapusty. Warzywa zalać wrzącym bulionem, dodać przyprawy, zakryć i gotować ok., 35 minut. Przez ten czas obrać jabłka, wyjąć gniazdka nasienne, pokroić na cząstki i poddusić przez kilka minut na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podawać kapustę obłożoną jabłkami.