iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Potrawka galicyjska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna potrawka lub zupa zależy ile mąki do zaciągnięcia dodamy.

Potrawka galicyjska

Składniki:

Potrawka galicyjska

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka galicyjska
Do ok 3 litrów wody dodajemy 3 kostki bulionowe i wkładamy starte na tarce warzywa-marchewkę,pietruszkę i seler.Gotujemy . Pieczarki obieramy kroimy w plasterki ,cebulę siekamy w kosteczkę -wszystko podsmażamy na maśle . Do gotujących się warzyw dodajemy podsmażone pieczarki z cebulę . Mieso mielone mieszamy z jajkiem ,wyciśniętym czosnkiem .Doprawiamy solą pieprzem i formujemy malutkie klopsiki. Kuleczki obtaczamy w mace i smażymy na oleju na złoty kolor. Zupę z pieczarkami zaciągamy mąką i śmietaną . Zagotowujemy doprawiamy solą ,pieprzem i dodajemy klopsiki . Posypujemy posiekaną natką