marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Potrawka mięsno-warzywna.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso pokroić na kawałki,włożyć do naczynia żaroodpornego,oczy- -szczone,umyte jarzyny ułożyć warstwami na mięsie,przyprawić,zalać wodą.Piec

Potrawka mięsno-warzywna.

Składniki:

Potrawka mięsno-warzywna.

 

  • 50 dkg.baraniny bez kości,
  • 75 dkg.ziemniaków,
  • 25 dkg.fasolki szparagowej,
  • 20 dkg.pomidorów,
  • cebula,
  • 30 dkg.bakłażanów,pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Potrawka mięsno-warzywna.
Mięso opłukane pokroić na 12 kawałków i ułożyć w naczyniu żaroodpornym o poj.2 l..Oczyszczone i pokrojone jarzyny układać kolejno warstwami na mięsie.Na wierzch położyć pozostałe jarzyny jak pomidory i bakłażany pokrojone na plastry.Przyprawić solą i pieprzem,zalać wrzącą wodą-0,5 l. i piec pod przykryciem w piekarniku z 2 godziny.Podawać w kamionce w której potrawa się
piekła.W czasie pieczenia dolewać niewielką ilość wody.

Tagi:

beza bezy