milikati

milikati

Kucharz
[Przepisów: 6]

potrawka po sechuańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

super potrawka na imprezy

potrawka po sechuańsku

Składniki:

potrawka po sechuańsku

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 1 cebula duża,
  • 1 papryka czerowna,
  • kiełbasa śląska 2 kawałki,
  • sos Uncle Bens,
  • czosnek 3 ząbki

Sposób przygotowania:

potrawka po sechuańsku
Paprykę, cebulę i kiełbasę pokroić w kosteczkę.Mięso mielone podsmażyć z pokrojoną kiełbasą , papryką, cebulą i czosnkiem.Po usmażeniu dodać czerwoną fasolke z puszki i chwilke podusic.Potem dodać sos ze słoika i dusić około 5 min.potrawke można podawać z ziemniakami lub ryżem.