Sposób przygotowania:
Potrawka ryżowa z kurczakiem
Piersi pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni posypując przyprawą do gyrosa.Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podgotowujemy w garnku. Do gotowych już pieczarek wsypujemy mięsko, i kukurydzę. Z przecieru pomidorowego, ketchupu , oregano i bazylii robimy sos pomidorowy którym zalewamy pieczarki. Wszystko razem dusimy na wolnym ogniu około 15 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i czosnkiem.
Gotujemy ryż i mieszamy z przygotowanym farszem. Wszystko zasypujemy startym żółtym serem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku przez pół godziny przy 200C.
Gotujemy ryż i mieszamy z przygotowanym farszem. Wszystko zasypujemy startym żółtym serem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku przez pół godziny przy 200C.