Sposób przygotowania:
Drobiowa potrawka z ryżem
W osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy ugotować ryż tak jak makaron, czyli po ugotowaniu w dużej ilości wody odcedzić go na sicie.
Zostawić pod przykryciem żeby nie wystygł.
Następnie ćwiartki kurczaka sprawić, czyli mięso oddzielić od skóry i kości i pokroić na kawałki.
Potem na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni ( najlepiej z pokrywką ) podsmażyć mięso.
Dodać pokrojoną cebulę i dalej smażyć aż mięso i cebula będą miękkie.
Po tej czynności dodać marchewkę z groszkiem oraz pokrojoną paprykę i następnie wlać mleko kokosowe i wszystko zagotować.
Dodać posiekany koperek i wymieszać.
Potrawkę podać z ryżem.
Zostawić pod przykryciem żeby nie wystygł.
Następnie ćwiartki kurczaka sprawić, czyli mięso oddzielić od skóry i kości i pokroić na kawałki.
Potem na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni ( najlepiej z pokrywką ) podsmażyć mięso.
Dodać pokrojoną cebulę i dalej smażyć aż mięso i cebula będą miękkie.
Po tej czynności dodać marchewkę z groszkiem oraz pokrojoną paprykę i następnie wlać mleko kokosowe i wszystko zagotować.
Dodać posiekany koperek i wymieszać.
Potrawkę podać z ryżem.