Sposób przygotowania:
Potrawka rzymska
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie. Odstawić na 15 minut.
Cukinię umyć, podzielić wzdłuż na pół, pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oliwie na teflonowej patelni. Przełożyć na talerz, zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Grzyby odcedzić, odcisnąć, wrzucić z cebulka na patelnię, podsmażyć. Dodać pomidory i cukinię. Lekko posolić, przyprawić pieprzem. Dusić 4-6 minut, cały czas mieszając.
Całość podlać bulionem, krótko zagotować, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 12-15 minut.
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Sałatę umyć, osuszyć, pokroić w paseczki.
Makaron odcedzić, osączyć na sitku. Wymieszać z przygotowanym sosem. Dodać paseczki sałaty, posypać tartym serem.
Cukinię umyć, podzielić wzdłuż na pół, pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oliwie na teflonowej patelni. Przełożyć na talerz, zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Grzyby odcedzić, odcisnąć, wrzucić z cebulka na patelnię, podsmażyć. Dodać pomidory i cukinię. Lekko posolić, przyprawić pieprzem. Dusić 4-6 minut, cały czas mieszając.
Całość podlać bulionem, krótko zagotować, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 12-15 minut.
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Sałatę umyć, osuszyć, pokroić w paseczki.
Makaron odcedzić, osączyć na sitku. Wymieszać z przygotowanym sosem. Dodać paseczki sałaty, posypać tartym serem.