Sposób przygotowania:
Potrawka warzywna ze smażoną kiełbasą
Kiełbasę pokroić ok. 0,5 cm plastry, a następnie poprzekrawać na połówki. Cebulę obrać i pokroić w dość grubą kostkę (też ok. 0,5 cm).
Na rozgrzany olej wsypać cebulkę i kiełbasę i lekko podsmażyć. Następnie dodać połowę opakowania włoszczyzny w paski.
Całość zalać bulionem z 2 kostek rosołowych lub prawdziwym z kury (jeśli akurat mamy). Dusimy do miękkości.
Na koniec dodajemy pomidory z puszki (najlepiej krojone) i przyprawiamy do smaku. Można dodać też 2 łyżeczki przecieru lub ketchapu.
Podajemy w dowolnej formie. Ja na kolację jadam takie danie z chlebem, a do obiadu gotuję ryż. Polecam!
Na rozgrzany olej wsypać cebulkę i kiełbasę i lekko podsmażyć. Następnie dodać połowę opakowania włoszczyzny w paski.
Całość zalać bulionem z 2 kostek rosołowych lub prawdziwym z kury (jeśli akurat mamy). Dusimy do miękkości.
Na koniec dodajemy pomidory z puszki (najlepiej krojone) i przyprawiamy do smaku. Można dodać też 2 łyżeczki przecieru lub ketchapu.
Podajemy w dowolnej formie. Ja na kolację jadam takie danie z chlebem, a do obiadu gotuję ryż. Polecam!