Sposób przygotowania:
Potrawka z dziczyzny z warzywami
Mięso czyścimy, kroimy w mniej więcej 1,5 cm kostkę. Olej mieszamy z octem i miodem. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec i obrany oraz pokrojony w plasterki czosnek. Doprawiamy odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu. Marynatą zalewamy mięso, dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki na co najmniej 24 godziny (w tym czasie kilka razy mieszamy). Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy mięso wraz z marynatą. Smażymy na rumiano, po czym podlewamy 1/2 szklanki wody, przykrywamy. Dusimy na wolnym ogniu 40 minut. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Pietruszkę, marchew i cebulę obieramy. Marchew kroimy w talarki, pietruszkę w kostkę, a cebulę w pióra. Dodajemy do mięsa i dusimy kolejne 10 minut. Kabaczka obieramy, usuwamy miękki miąższ i kroimy w ćwiartki talarków. Paprykę kroimy w kostkę mniej więcej 1 na 1 cm. Dorzucamy do pozostały składników. Podlewamy odrobiną wody. Dodajemy ketchup, musztardę oraz chrzan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Potrawka jest najlepsza po odgrzaniu.