Sposób przygotowania:
Potrawka z indyka.
Mięso opłukać,osuszyć,pozbawić ew. błon i porcjować.Ja zrobiłam 6 kawałków na 3 osoby. Posypać mięso ze wszystkich stron przyprawą do gyrosa.Wstawić do lodówki a w tym czasie opłukać pieczarki,posiekać cebulę i czosnek.Pieczarki przekrawać na ćwiartki wraz z trzonkami.Groszek osączyć z zalewy. Na rozgrzanym oleju smażyć na patelni kawałki mięsa z obydwu stron.Następnie wsypać cebulę z czosnkiem i poddusić.Dodać pieczarki i groszek, chwilkę podsmażyć i posypać papryką mieloną i pieprzem ziołowym.Delikatnie podlać wodą,wsypać Vegetę i dusić do miękkości.Dolewać co jakiś czas małą ilość wody,uzupełniając tą,która wyparuje. Dusić ok.45 minut.Niczym nie trzeba zagęszczać. Doskonale smakuje z kaszą na sypko.Ja podałam z ziemniakami,ponieważ mieliśmy ochotę na mizerię do ziemniaków.
Sarenka
Natala1210