Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z mielonym lnem
Do garnka włożyć umyte ćwiartki, marchewki oskrobane, obrane pietruszki i natkę selera. Na wolnym ogniu gotować aż mięso będzie na tyle miękkie, że samo będzie odchodzić od kości. W tym momencie wyjmujemy warzywa i kurczaka. Warzywa - marchew i pietruszkę kroimy w kostkę. kurczaka obieramy ze skóry i oddzielamy od kostek. Siekamy na niezbyt małe kawałki. Do bulgocącego wywaru dodajemy jogurt - mieszamy od razu rózgą. Wsypujemy mielony len - mieszamy do zgęstnienia. Wrzucamy pokrojone warzywa i mięso. Doprawiamy pieprzem, solą cebulową, suszoną natką. przed samym podaniem dodajemy dużą ilość świeżej posiekanej natki pietruszki. Moje dzieciaki uwielbiają to danie. Pałaszują je samo, z dodatkiem startych ugotowanych buraczków.