Sposób przygotowania:
Potrawka z kury wiejskiej z koperkiem
Z rosołu ugotowanego na niedzielę wyjąć kurę wiejską, dokładnie obrać mięso z kości, chrząstek, usunąć skórę, mięso pokroić drobniej.
Marchew 2 sztuki, seler, pietruszka po 1 sztuce widelcem rozgnieść.
Do garnka dodać masło i mięso, z kury, dodać warzywa i podsmażać z 5 minut mieszając.
Wsypać przyprawę curry, kucharka, pieprz cayenne, wlać rosół, sok z cytryny i zagotować.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i wodą, wlać do potrawki i doprowadzić do zagotowania, wsypać koperek i zdjąć z ognia.
Marchew 2 sztuki, seler, pietruszka po 1 sztuce widelcem rozgnieść.
Do garnka dodać masło i mięso, z kury, dodać warzywa i podsmażać z 5 minut mieszając.
Wsypać przyprawę curry, kucharka, pieprz cayenne, wlać rosół, sok z cytryny i zagotować.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i wodą, wlać do potrawki i doprowadzić do zagotowania, wsypać koperek i zdjąć z ognia.