Sposób przygotowania:
potrawka z ryżu i pałek z kurczaka
Pałki z kurczaka umyć i osuszyć,natrzeć solą,curry i pieprzem.Czosnek i cebulę obrać cebulę posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać 6 łyżek oliwy,dodać pałki z kurczaka i obsmażyć z każdej strony na rumiano,dodać przeciśnięty czosnek wraz z cebulą i smażyć aż cebula się ładnie zeszkli.Papryki umyć, osuszyć,oczyścić z nasion i pokroić w paski,dodać ryż i trochę curry,podsmażyć, podlać bulionem ,doprawić solą i pieprzem,dusić ok 30 minut do momentu wchłonięcia płynu do ryżu.Dodać ryż do mięsa i dusić jeszcze kilka minut.Boczek pokroić w kostkę,usmażyć na rumiano na reszcie oliwy,oprószyć ostrą papryką.Wytopionymi skwarkami posypać potrawkę.