Sposób przygotowania:
Potrawka z ryżu, łososia i warzyw
1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy, płuczemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę z czosnkiem i chwilę przesmażamy, uważamy żeby za bardzo nie przypiec, bo czosnek będzie gorzki, następnie dodajemy marchewkę, pomidory z puszki i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie odparowujemy nadmiar wody.
2. W między czasie ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany dodajemy do warzyw, dodajemy również łososia wraz z sosem pomidorowym i całość dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku ziołami i przyprawami.
3. Danie podajemy gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można przyprawić ulubionymi ziołami i przyprawami.
2. W między czasie ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany dodajemy do warzyw, dodajemy również łososia wraz z sosem pomidorowym i całość dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku ziołami i przyprawami.
3. Danie podajemy gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można przyprawić ulubionymi ziołami i przyprawami.
Babeczka35
Dziękuję :)