Sposób przygotowania:
Potrawka z wieprzowiny, marchewki i groszku
1. Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy, następnie mięso kroimy w niewielką kostkę.
2. Mięso oprószamy przyprawą do wieprzowiny i przesmażamy na oleju do zrumienienia.
3.Marchewki i cebulę obieramy, myjemy i osuszamy. Marchewki kroimy w słupki, a cebulę w kostkę. Przygotowane warzywa przekładamy do mięsa. Całość podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości. Odparowujemy cały płyn.
4. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy odsączony z zalewy groszek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.Na talerze nakładamy porcje potrawki i posypujemy startym serem żółtym. Podajemy od razu gorące.
2. Mięso oprószamy przyprawą do wieprzowiny i przesmażamy na oleju do zrumienienia.
3.Marchewki i cebulę obieramy, myjemy i osuszamy. Marchewki kroimy w słupki, a cebulę w kostkę. Przygotowane warzywa przekładamy do mięsa. Całość podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości. Odparowujemy cały płyn.
4. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy odsączony z zalewy groszek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.Na talerze nakładamy porcje potrawki i posypujemy startym serem żółtym. Podajemy od razu gorące.