olusia18

olusia18

Kucharz
[Przepisów: 9]

Kolorowa wieprzowina

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolorowa wieprzowina- zobacz jakie dobre...

Kolorowa wieprzowina

Składniki:

Kolorowa wieprzowina

 

  • 40 dag schabu
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • duża marchewka
  • papryka
  • 6 pieczarek
  • por(biała część)
  • 2 duże ceble ze szczypiorkiem
  • mała puszka kukurydzy
  • mała puszka groszku
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki maggi

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa wieprzowina
1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w średniej szerokości paski. Doprawiamy solą i maggi, skaraplamy oliwą. Na 30 minut wstawiamy do lodówki. 2. Warzywa obieramy i kroimy w paski, pieczarki w plasterki, a pora i cebulę w półkrążki. Mięso podsmażamy na oliwie ok. 15 min.. Dodajemy warzywa i smarzymy kolejne 15 min. Podlewamy szklanką wody. 3. Kukurydzę i groszek osączamy z zalewy, dodajemy do mięsa z warzywami. Doprawiamy solą, pieprzem i keczupem. 4. Potrawkę zageszczamy mąką ziemniaczaną wymieszaną z 4 łyżkami wody. Podajemy na gorąco, najlepiej z ryżem.