VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mocno przyprawione szaszłyki z nutą indyjskiej kuchni. Ostre przyprawy przenikają się ze słodyczą marchewki i smakiem kurek.

Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką
Karkówkę kroimy na plastry o szerokości około 2 cm. Mięso nabijamy na patyki do szaszłyków. Bardzo mocno przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Szaszłyki smażymy na patelni grillowej. Cebulę kroimy w kosteczkę. Kurki czyścimy i większe kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, marchew i kurki. Podsmażamy. Wsypujemy mąkę i zasmażamy. Podlewamy bulionem i mieszamy. Na końcu przyprawiamy curry, kurkumą, ostrą czerwoną papryką, solą i pieprzem. Podajemy z ryżem ugotowanym w delikatnie osolonej wodzie.
Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką
Etap 1 Karkówkę kroimy na 2 cm plastry i nadziewamy na patyki
Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką
Etap 2 Cebule kroimy w kosteczkę i podsmażamy
Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką
Etap 3 Kurki myjemy i czyścimy, większe kroimy
Karkówkowe szaszłyki z indyjską potrawką
Etap 4 Marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach

Tagi:

ryż przyprawy