Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Potrawka z zająca

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre danie w zimowe dni.

Potrawka z zająca

Składniki:

Potrawka z zająca

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z zająca
Mięso z zająca oczyścić z błon, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz i zrumienić. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i też usmażyć na tłuszczu. Usmażone włożyć do rondla do mięsa. Dodać przyprawy. Śliwki opłukać i namoczyć wcześniej na kilka godzin. Gdy zmiękną pokroić i dodać do mięsa. Wszystko podlać wodą i dusić do miękkości. Jak będzie mięso miękkie wyjąć. Sos ze śliwkami przetrzeć przez sitko. Do przetartego sosu włożyć mięso i podawać z ziemniakami.