Sposób przygotowania:
Potrójnie truskawkowe
Biszkopt kakaowy: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier i dokładnie miksujemy. Dodajemy po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do blaszki o wymiarach 20x35 cm z wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Upieczony biszkopt studzimy. Masa truskawkowa: Galaretkę truskawkową dokładnie rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku i studzimy. Truskawki blendujemy na mus. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie razem mieszamy. Następnie dodajemy mus truskawkowy oraz zimną ale płynną galaretkę i bardzo dokładnie mieszamy. Całą masę wykładamy na kakaowy biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia masy. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w litrze wrzątku i studzimy. Na masie truskawkowej układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała, najlepiej na całą noc. Smacznego :)