Sposób przygotowania:
Powidła ananasowe.
Ananasy obrać,usunąć pióropusze,pokroić miąższ na kawałki,usu-
-wając rdzeń,połowę z tego zmiksować,a całość wsypać do garnka
dużego i zasypać szklanką cukru proporcjonalnie na jeden owoc.Zagotować całość.
Rozpuścić w wodzie 3 łyżki żelatyny oraz zalać roztworem posło-
-dzone owoce.Pasteryzować ok.20 min.Potem przelać gorącą ma-
-sę do wyparzonych wrzątkiem słoików i zakręcić je mocno.
-wając rdzeń,połowę z tego zmiksować,a całość wsypać do garnka
dużego i zasypać szklanką cukru proporcjonalnie na jeden owoc.Zagotować całość.
Rozpuścić w wodzie 3 łyżki żelatyny oraz zalać roztworem posło-
-dzone owoce.Pasteryzować ok.20 min.Potem przelać gorącą ma-
-sę do wyparzonych wrzątkiem słoików i zakręcić je mocno.
szalonamonia