marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Powidła ananasowe.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ananasy obrać,usunąć pióropusze,pokroić miąższ,usunąć rdzeń.Połowę miąższu zmiksować,dać do garnka,zasypać cukrem,zalać wodą.Pasteryzować.

Powidła ananasowe.

Składniki:

Powidła ananasowe.

 

  • 2 duże czy średnie ananasy,
  • 2 szklanki cukru na dwa owoce do zasypania,
  • 150 ml.wody,
  • 3 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Powidła ananasowe.
Ananasy obrać,usunąć pióropusze,pokroić miąższ na kawałki,usu-
-wając rdzeń,połowę z tego zmiksować,a całość wsypać do garnka
dużego i zasypać szklanką cukru proporcjonalnie na jeden owoc.Zagotować całość.
Rozpuścić w wodzie 3 łyżki żelatyny oraz zalać roztworem posło-
-dzone owoce.Pasteryzować ok.20 min.Potem przelać gorącą ma-
-sę do wyparzonych wrzątkiem słoików i zakręcić je mocno.

Tagi:

ananasowe