Sposób przygotowania:
Pralinki z czekoladowo waniliowym nadzieniem
Nadzienie:
Obie czekolady łamiemy na kawałki, dajemy do miseczki. Śmietanę 30% zagotowujemy. Gorącą śmietanę przelewamy do miseczki z czekoladą, dodajemy ekstrakt i wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka nanosimy ją cieniutką warstwą na foremkę do czekoladek i dajemy foremkę do lodówki, by czekolada zastygła.
Gdy pierwsza warstwa zastygnie ponownie smarujemy wnętrza foremek czekoladą i dajemy do lodówki na około 5 minut. Po zastygnięciu drugiej warstwy trzeci i już ostatni raz pokrywamy wnętrza foremek czekoladą i dajemy na 15 minut do lodówki.
Gdy czekolada bardzo dobrze zastygnie wnętrze każdej foremki napełniamy przygotowanym wcześniej nadzieniem.
Pozostałą biała czekoladą zamykamy pralinki i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 minut.
Gdy czekolada dokładnie zastygnie, ostrożnie wyjmujemy pralinki z foremek.
Obie czekolady łamiemy na kawałki, dajemy do miseczki. Śmietanę 30% zagotowujemy. Gorącą śmietanę przelewamy do miseczki z czekoladą, dodajemy ekstrakt i wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka nanosimy ją cieniutką warstwą na foremkę do czekoladek i dajemy foremkę do lodówki, by czekolada zastygła.
Gdy pierwsza warstwa zastygnie ponownie smarujemy wnętrza foremek czekoladą i dajemy do lodówki na około 5 minut. Po zastygnięciu drugiej warstwy trzeci i już ostatni raz pokrywamy wnętrza foremek czekoladą i dajemy na 15 minut do lodówki.
Gdy czekolada bardzo dobrze zastygnie wnętrze każdej foremki napełniamy przygotowanym wcześniej nadzieniem.
Pozostałą biała czekoladą zamykamy pralinki i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 minut.
Gdy czekolada dokładnie zastygnie, ostrożnie wyjmujemy pralinki z foremek.
Jagoda.L
misia5